ponedeljek, 28. september 2009

Obisk Ume (Lise) v Solkanu


V sredini septembra smo zopet izkoristili lep vikend in se z avtodomom odpravili najprej na slovensko obalo,  v nedeljo pa v Solkan k zelo prijetni družini, kamor je odšla Lisa, ki sedaj sliši na ime Uma.


Uma se je takoj ujela z Bronom in mu sledila kot senca. Barvno sta si neverjetno  podobna.  Je zelo ljubezniva in prisrčna psička. Na vrtu je kar mrgolelo whippetov, prišla sta še lastnika dveh whippetk, ena izmed njih je Bronova hčerka. Odpravili smo se tudi na daljši sprehod v okolici Kobarida in si ogledali slapove potoka Kozjak. Kobariška pokrajina je čudovita, neokrnjena, prava oaza miru.


Psi so se nadirjali, otroci naigrali, mi pa poklepetali. Preživeli smo čudovit vikend.


nedelja, 20. september 2009

Na obisku pri Thoru na Gorenjskem


V začetku septembra smo obiskali Thora, ki raste v čudovitega whippeta tako vizuelno kot tudi karakterno. Vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, vendar smo se vseeno odpravili na dolg sprehod in imeli priložnost videti trening konjev galoperjev. Thor je presenetil s kondicijo, ki si jo nabira na sprehodih ob konjih.

Živa in Borut sta nam pokazala konje galoperje, ki so res čudoviti, njihova hitrost pa je naravnost neverjetna. Zaza, Bron in Ivi so tekli za konjem, ki ga je jahala Živa in dosegli hitrost cca 65 km/h. Bilo je prav strašljivo slišati topotanje. Vsi njuni konji pa so navajeni bližine psov.


Luka in Vito sta imela priložnost konje tudi jahati. Navdušeno in ponosno sta sedela v sedlu.


četrtek, 10. september 2009

Potovanje po Nizozemski


Takoj po oddaji zadnjega mladička (v začetku avgusta) smo se odpravili proti Nizozemski. Otroka in whippeti so že zasedli svoja stalna mesta v avtodomu in potovanje se je pričelo. Čez Avstrijo in Nemčijo smo na nizozemska tla stopili čisto na jugu. Takoj za "mejo" se je pokrajina odprla, povsod se je raztezala sama ravnina.


Nizozemsko smo si temeljito ogledali, navdušeni smo bili nad urejenostjo kolesarskih stez, ki so idealne za družinsko kolesarjenje. S kolesom se da prekolesariti celotno Nizozemsko.


Whippeti so nas brez težav spremljali na krajših razdaljah, zelo mirno so šli ob kolesu tudi v mestnem vrvežu. Po obdobju z mladički se je Ivi spet popolnoma sprostila in vsi whippeti so zelo uživali na potovanju.


Nizozemska ima zelo lepo pokrajino, čudovito enotno arhitekturo, polno vodnih kanalov in znamenitih mlinov.